Què és el Més que Murs?

27 oct. 2021

Sagunt compta amb gran tradició grafitera; només cal passejar pels seus carrers per comprovar-ho. MÉSQUEMURS vol anar més enllà, per a convertir els nostres espais urbans en un museu a l’aire lliure, amb la implicació de la nostra joventut en la millora estètica de la ciutat. Murs mitjaners d’edificis, el poliesportiu José Veral, el trinquet comarcal, l’auditori del Triangle Umbral, el cinema Alucine, l’Escola d’Adults, la caserna de la Guàrdia Civil i inclús autobusos de línia d’Avsa són alguns dels elements del paisatge urbà decorats en les anteriors edicions del MÉSQUEMURS, festival organitzat per l’Ajuntament de Sagunt a través del departament de Joventut.

Des del departament de Joventut de l’Ajuntament de Sagunt tenim com a prioritat recolzar el treball dels artistes urbans. Els premis que fa gaire 20 anys aquest departament treia dirigits a joves, ha comptat en les seues edicions amb una modalitat per a projectes d’art urbà (UrbaliART) que ha incentivat els millors artistes urbans, i han donat a la ciutat alguns espais adornats amb art urbà. Al mateix temps, en resposta a la creixent demanda de joves artistes locals, s’han recolzat intervencions en murs des del departament de Joventut, i s’ha mediat amb diferents entitats per a la creació de graffitis (com és el cas d’Iberdrola amb els centres de transformació). Volem donar una continuïtat i consistència a les inquietuds de molts joves en relació a expressions artístiques purament urbanes.

 

Per altra banda, és ben cert que els carrers de les ciutats són un museu obert cada vegada més en aquest segle XXI. Des del departament de Joventut de l’Ajuntament de Sagunt pretenem fomentar els espais urbans com a exposicions artístiques obertes a l’aire lliure, amb el recolzament a joves artistes locals.

El Festival Més Que Murs passa per reinventar-se un poc en cada edició, amb el repte anual de diversificar el tipus i estil de les intervencions i sorprendre amb noves accions. Com a novetat per a aquesta sisena edició el festival estrena web en aquest 2021. També podeu consultar més informació d’altres edicions a https://www.saguntjove.es/mes-que-murs/

 

Bize_casal_jove_mqm_sagunt