II Pla local d’infància i adolescència de l’Ajuntament de Sagunt  2020/2025

El Pla d’Infància i Adolescència, recull les actuacions i propostes municipals de les diverses àrees del Govern local, destinades a la infància i l’adolescència, amb la finalitat de millorar el seu benestar en el desenvolupament dels seus drets. Actuacions consensuades entre el personal tècnic i polític junt als representants dels xiquets, xiquetes i adolescents del municipi i els/les agents socials del seu entorn.

El ple de l’Ajuntament de Sagunt, aprova aquest II Pla Local d’Infància i Adolescència al mes de novembre de 2020, per als pròxims cinc anys, on es recullen les polítiques d’infància que fan possible la promoció i el desenvolupament dels drets de la infància i el ple desenvolupament de les seues capacitats, i la seua relació cap a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’agenda 2030, estructurant-se en cinc àrees d’actuació:

  • DRET A SER ESCOLTAT/DA. Cada xiquet, xiqueta i adolescent té dret que la seua veu, necessitats i prioritats siguen escoltades i tingudes en compte en les lleis, polítiques, pressupostos, programes i decisions públiques que els afecten.
  • DRET A SER VALORAT/DA, RESPECTAT/DA I TRACTAT/DA JUSTAMENT. Tots els xiquets, xiquetes i adolescents són valorats, respectats i tractats amb equitat en les seues comunitats i per les autoritats locals.
  • DRET A SER XIQUET/A. Tots els xiquets, xiquetes i adolescents tenen l’oportunitat de gaudir de la vida familiar, el joc i l’oci (això inclou activitats socials i culturals i llocs segurs per a trobar-se amb els seus amics i jugar).
  • DRET A TINDRE SERVEIS ESSENCIALS DE QUALITAT. Tots els xiquets, xiquetes i adolescents tenen accés a serveis socials essencials de qualitat (això inclou atenció mèdica, educació, suport nutricional, desenvolupament i educació de la primera infància, justícia i suport familiar).
  • DRET A TINDRE ENTORNS SEGURS I NETS. Tots els xiquets, xiquetes i adolescents viuen en un entorn segur, protegit i net (això inclou protecció contra l’explotació, la violència i l’abús, accés a aigua potable, sanejament i higiene, disseny urbà segur i adaptat als xiquets, mobilitat i absència de contaminació i deixalles).

Pots consultar ací, tots els documents: