Ja es pot contemplar el mural de l’artista valencià Xelon a la VII Edició del FESTIVAL D’ART URBÀ MÉS QUE MURS

23 nov. 2022

Xelon declara que “mentre em documentava sobre la industrialització del Port de Sagunt, vaig veure una foto molt antiga amb una estructura súper bonica, és una espècie de moll de càrrega miner, que va ser el primer que es va fer a nivell industrial en el port i que va desencadenar la industrialització i creixement de la zona. En veure la imatge em vaig imaginar de seguida com un robot de càrrega, entre el frenesí portuari, gaudint del seu moment de calma, entre vaixell i vaixell bevent directament dels alts forns una relaxant tassa de ferro colat.

M’agrada l’atmosfera que he aconseguit gràcies al color, el rosa que en aquest cas jo associe a una mica de salut, com a curatiu i relaxant, però amb molta energia. En el mural conviuen sorprenentment bé diversos estils de dibuix, i mires on mires hi ha detalls on perdre la vista i gaudir…”

xelon_mural_art_sagunto_mesquemurs

XELON XLF (Alejandro Maiques)– Artista molt prolífic, duu 28 anys pintant murs, amb el Graffiti com a punt estilístic de partida. Són moltes les seues contribucions en el paisatge urbà de València, individualment o com a part del col·lectiu d’artistes XLF, tot un referent com a dinamitzador del Street Art valencià. El seu estil es basa en la ciència ficció, amb els robots com a element artístic més característic.

El Festival d’Art Urbà MÉS QUE MURS està organitzat pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Sagunt, amb col·laboració de Turisme i Memòria Històrica. A més, les associacions Morvedre Acull i Avocam també col·laboren en el festival.