L’Escola d’estiu en capítols, cada setmana una extraordinària aventura, un relat increïble narrat per Anna Gómez sobre històries del ferrocarril. Cada episodi ens submergeix en un món màgic i sorprenent. Us convidem a entrar en els contes de l’escola d’estiu.

 

CAPÍTOL 1: Puja al tren!

Iris somia amb un viatge amb tren ple de curiositats i bellíssims paisatges, on està ple de simbologia sobre la importància de fer les coses de manera comunitària, on la gent comparteix fins a les lectures. Tota una lliçó de compromís cap a l’ús del transport comunitari i la cura del nostre entorn.

Repartiment:

Crèdits:

Il.lustració: Diego Martín i Carmen Pablo

Cientifica: Alba Boix

Veu : Anna Gómez

 

CAPÍTOL 2:  «The Iron Horse»
Tremenda història de l’Oest i la febre de l’or, un fenomen social ocorregut als EE.UU en el segle XIX, amb una gran quantitat de població immigrant.
El relat ens parla del rebuig a la població nativa de les terres de l’Oest americà per part de la societat que tracta d’obrir-se pas pels seus paratges sense tindre en compte les seues necessitats. Jhon, Alana i Tom descobreixen quant d’important és conèixer a la població i establir un diàleg i una actitud de col·laboració i solidaritat.

 

CAPÍTOL 3: Robatori a l’Orient Express.
Una emocionant història que transcorre en el meravellós Orient Express, un tren de luxe de llarga distància que creuava Europa de Paris fins a Istanbul, i inaugurat en 1883 i en aquesta ocasió ple de personatges molt rellevants.
La reina Guillermina i el seu assistent Armando Bronca protagonitzen un extraordinari thriller que ens té completament en suspens fins al final. No us podeu perdre cap d’aquestes aventures.

Crèdits:

Guillermina: Marta Villalta

Armando Bronca: Rafa Tortajada

Veu : Anna Gómez

 

Capítol 4. El Misteri d’Ojos Negros.

No pot faltar en nostra Escola d’Estiu la via de Ojos Negross, la via verda més llarga d’Espanya i amb un atractiu paisatge. A través d’un relat extraordinari i misteriós ens endinsem en una part d’una història recent.

La història d’AHM és una joia de la memòria industrial i obrera de la nostra ciutat i la via del tren i el ferrocarril de ojos Negros una part fonamental.

El relat de manera excepcional ens parla també de la condicions laborals de principis de segle XX, de les dificultats dels nostres àvies i avis, uns successos que ens toquen molt de prop.

Esperem que hàgeu gaudit amb els relats de l’Escola d’Estiu, fets amb enorme estima.