Els grups de joves vinculats als programes de la Regidoria de Joventut han impulsat Palància Riu Viu, una activitat reivindicativa, de neteja i reforestació i posada en valor de nostre riu. Des de fa mesos aquests grups han estat fent tasques de coneixement mig ambiental i històric del llit. Fins i tot s’han arribat a mapejar les zones on es depositen de manera incívica enderrocs i han dissenyat un geocaching sobre qüestions vinculades a aquest espai fluvial.
Per a aquesta activitat s’ha aconseguit sumar a un nodrit grup d’entitats, entre elles, s’ha comptat amb l’especial col·laboració de l’IES Alt Palància, en concret del Grau Mitjà Aprofitament i Conservació del Medi natural (Segorbe), que han preparat l’espai on es realitzara una de les accions diumenge 16 de maig.

Les activitats previstes per a el pròxim dia 16 de maig són:
A.- STOP ENDERROCS: Neteja i recollida d’enderrocs. Els voluntaris/es es desplaçaran a Sagunt (als 9 h Centre Salut Cecilia Martí), des d’allí es formaran dos grups que baixaren cap a Port (Minifé), cadascun per un vessant netejant i recollint els enderrocs mapejats. A partir del pont d’ADIF, dos vehicles i personal els acompanyaren fins al punt de destí. Voluntariat equipat amb bosses i guants de protecció.
BUS:
8.30 h Transport Port (Parada Centre Especialitats) a Sagunt (Parada Cronista Chabret)
13.30 h Transport Port (Parada Hospital) a Sagunt (Parada Cronista Chabret)
B.- PLANTACIÓ: Sobre les 10.30 h, en la zona enfront de l’Hospital de Sagunt, al costat de les restes del niu de metralladora, realitzarem una xicoteta plantació i neteja amb un públic més familiar i infantil. L’alumnat de l’IES Alt Palància preparara el terreny i ens proporcionara alguns plançons, la idea també és plantar un arbre de major grandària de manera simbòlica.
ZONA APARCAMENT: Parquin Hospital.
Es realitzaran diverses intervencions, esmorzar, llegida d’un manifest i una xicoteta actuació infantil

Organitza: Grups de Participació de la Regidoria de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Sagunt.
Col·laboren: IES Alt Palància – Grau Mitjà Aprofitament i Conservació del Medi Natural (Segorbe); Acció Ecologista Agro; Centre d’Estudis Camp de Morvedre- Grup d’Estudis Mediambientals Salvador Vilalta; Consell Agrari; Regidoria Medi Ambient; SAG; Ajuntament de Canet d´En Berenguer (Regidoria de Joventut)

Leave a Reply