Acabat el mural homenatge a Maria La Jabalina dins el Festival Més Que Murs, amb els joves artistes FURYO i SUCRI

5 des. 2022

El Barri Obrer del Port de Sagunt és el marc d’aquest mural dedicat a Maria La Jabalina, pintat pels joves artistes FURYO i SUCRI.

Aquesta intervenció artística s’emmarca dins de les I Jornades de Memòria Històrica i Democràtica i del VII Festival d’Art Urbà MÉS QUE MURS. Pretén retre homenatge a Maria “La Jabalina”, una miliciana anarquista que va ser afusellada després de la Guerra Civil per denúncies falses i amb un judici sense cap garantia. El mur és un collage amb diferents imatges, on es poden observar diferents moments importants de la seua vida, com a infermera i miliciana durant la guerra, la repressió i humiliació que va rebre després de la guerra, i la imatge d’un nadó, la qual fa referència al fill que tingué i no va conèixer.

SUCRI i FURYO (Alicia López i Antonio Santoyo) són dos joves artistes d’Alfafar que, amb a penes 25 anys d’edat, duen una magnífica progressió, amb bons exemples del seu art en espais urbans especialment a l’Horta Sud. La seua tècnica parteix del gravat calcogràfic, xilografia, litografia fins la pintura, especialitzant-se ara en pintura mural, amb diferents temàtiques adaptades a cada entorn.