Necessitem als joves del municipi per a construir una ciutat que pense en vosaltres. Per això, et pots apuntar al Fòrum Jove per a aportar: https://www.saguntjove.es/apuntat-al-forum-jove-21-25/ 

Des del Departament de Joventut estem dissenyant el Pla Integral de Joventut 2021/2025 en el nostre municipi, el qual serà el document final que reculla les accions i mesures que pretenen millorar el benestar de les persones joves, entre els 14 i 30 anys d’edat.

Els principals protagonistes d’aquest pla sou els/les joves, que coneixeu i podeu mostrar les vostres necessitats i interessos i ningú millor que vosaltres per a exercir el dret a la participació, acabeu coneixent i apoderant-vosen el desenvolupament d’aquest!!!

Partim d’un pla anterior 2016/2021, el qual ens ha permés tindre un diagnòstic de la joventut en el nostre municipi i anar coneixent la seua realitat i també de l’experiència extraiem que és molt important i necessari continuar treballant amb totxs lxs joves, amb totxs els responsables municipals i aliadxs socials, en la visibilització de les demandes i les seues propostes i opinions.

Qui participa en l’elaboració del Pla? COMISSIÓ TÈCNICA + COMISSIÓ EXTERNA + FÒRUM JOVE

Comissió tècnica = Departaments municipals, els qui també es treballarà durant el procés, ens aportaren la seua visió i amb els estudiarem els recursos que ja existeixen i si les propostes són viables o no

Comissió externa = Agents pròxims a la joventut, Associacions compostes per joves, com a falles, clubs esportius…., els qui ens acostaren també a les necessitats i problemàtiques que sent el col·lectiu i ens ajudara e la construcció de propostes, com a agents socials que dediquen temps a la joventut.

Fòrum Jove = Totxs el i les joves del municipi que vulguen participar i que aporten les seues idees i opinions sobre les seues preocupacions, necessitats i interessos, així com oferir les seues propostes per a millorar, modificar i/o introduir recursos o accions en el seu municipi que garantisquen els seus interessos com a col·lectiu jove.

Per a tot això és necessari comptar amb un «GRUP MOTOR», que impulse i represente al col·lectiu jove del municipi, amb perfils i edats diferents i amb ganes de formar part d’aquest procés participatiu i de construcció comuna.

Durant el procés ens haurem de reunir amb el grup motor en diverses ocasions al llarg del Pla amb la finalitat de:
• Aportar idees per a l’organització dels Fòrums, proposar activitats, dinàmiques que interessen a la població
• Revisar, organitzar les necessitats recollides en àmbits/ temes /àrees com a habitatge, ocupació, oci…
• Revisar, organitzar les propostes recollides, comprovar que siguen d’àmbit municipal, si ja existeix o no el que es demanda….si és viable o no…per a això també ens reunirem amb tècnics i polítics de diferents Àrees
• Seguiment i Avaluació del Pla per a veure com s’estan implementant els acords plasmats en el document definitiu.
• Realització d’espots, cartells i difusió en xarxes socials
• entre altres funcions!!!!

«»»LA TEUA OPINIÓ ÉS IMPORTANT, LA TEUA OPINIÓ COMPTA, ÉS EL MOMENT DE PARTICIPAR I US ESCOLTEN, ÉS EL MOMENT D’APORTAR EL QUE SENTS I PENSES, ÉS EL MOMENT D’ACTUAR»»»»

ANIMA’T… CONSTRUINT JUNTS, ES CONSTRUEIX MILLOR!!!